Бананови палачинки с кафе

Бананови палачинки с кафе

Продукти

  • 2/3 яйца
  • 1 банан
  • 1 ч.л кафе
  • 1 с.л кокосово брашно
  • 4-5 Какаови зърна
  • Щипка сода
  • Шоколад за декорация

    * добавете какао или рожков в сместа, за да получите още по-шоколадов вкус

Приготвяне

Намачкайте половината банан и разбъркайте с яйцата. Добавете кокосовото брашно, кафето и содата. Натрошете 4 какаови зърна в сместа. Разбъркайте добре съставките и изпечете в незалепващ тиган с капак. Намачкайте другата половина от банана и намажете мини палачинките. Поръсете с какаови зърна и декорирайте с шоколад без захар.

Използвах този, който е подсладен със якон. Може да си направите сами течен шоколад или да си купите шоколад, подсладен с естествени захари (а не преработена тръстикова захар). Препоръчвам на Loving Earth или тези, които може да намерите в България – Surovital (подсладен със захар от цветове на кокос) или Pana Chocolate (подсладен с агаве) . Или може да изберете марка като Гайо, която е българска и използва сурова тръстикова захар – без добавки и консерванти! В българските био магазини (и дори вериги като Метро, Билла и т.н.) вече има голям избор от сурови, здравословни шоколади без соев лецитин, често с подсладители, различни от захар и т.н. Експериментирайте!

А във Великобритания има още по-голям избор, например любимите ми Loving Earth – техният шоколад “солен карамел” е невероятен, а съставките са: органично върджин какаово масло, фейър трейд органичен изпазен кокосов нектар, органично сурово кашу, органичен кокос.

DSC_0132 copy DSC_0136 copy DSC_0138 copy DSC_0153 copy