Веган галет

Веган галет

Продукти: 

  • 3 с.л оризово брашно
  • 7 с.л овесени трици
  • 2 с.л смляно ленено семе
  • Разтопено кокосово масло
  • Плодове по избор – ягоди, ябълки, круши, сливи, замразени горски плодове

Приготвяне:

 

Всички продукти се смесват до получаване на тесто, което има горе-долу твърде консистенция. Прави се на топка и се оставя в хладилник за малко, за да се стегне маслото.

Приготвяте плодове по избор. Аз лично намачках половин банан и парче сварена тиква и отделно нарязах ябълка и три ягоди. Извадих тестото и оформих голям, тънък кръг върху хартия за печене. Намазах със сместа от тиква и банан и наредих ягодите по ръба, сложих малко натрошени орехи и канела, а отгоре наредих ябълките и остатъка от ягодите. Няколко орехчета и още канела. Когато ги нареждате, оставете празно място отстрани и след това с помощта на хартията за печене, завийте галета. Пекох на 200 градуса около 40 минути.  Поднесох с лъжица кокосов йогурт, а когато изстина беше дори още по-хубав! Тестото търпи имровизация, тъй като се получава леко ронливо.