Суров веган чийзкейк със сирене от кашу и сладко от рози

Суров веган чийзкейк със сирене от кашу и сладко от рози

Продукти: 

  • 30гр ядки по избор
  • 2 с.л. смляно ленено семе
  • 1 с.л семена по избор (сусамено, конопено или увеличете количеството ядки)
  • Канела/ванилия
  • Есенция по желание
  • 1 ч.л кокосово масло (може да се пропусне)
  • 1-2 фурми или други сушени плодове
  • 1 банан
  • 1/2 сирене от кашу Delishu (50гр)
  • 1 ч.л кокосово масло

Приготвяне:

Блендирайте съставките за основата като може да увеличите сушените плодове за повече сладост или ядките. Важното е да се получи добра леко лепнеща консистенция. Може да се добави какао. Разнесете равномерно сместа върху дъното на формичката.

Нарежете 1/3 от банана на колелца и ги наредете върху основата.

Блендирайте продуктите за крема – Delishu, останалия банан и кокосовото масло. Трябва да се получи достатъчно гъста консистенция. Изсипете и загладете. Оставете в хладилник за няколко часа или една нощ.

С помощта на нож махнете страничната част на формичката и сложете 2 ч.л лъжички от сладкото от рози без захар на Rosey’s mark. Декорирайте с тахан по избор.

* Използвах малка форма за чийзкейк (купена от Jumbo)

Вижте и видео рецептата  🙂 Там използвам портокалова есенция и не слагам фурми/сушени плодове, но определено са препоръчителни.