Галет с ябълки

Галет с ябълки

Продукти: 

  • 2 с.л краве масло
  • 1 яйце
  • 2 с.л кисело мляко със сода
  • 3 с.л Овесени ядки
  • Кокосово брашно
  • Какао
  • Канела
  • Ванилия
  • Ябълки / круши, ягоди

Приготвяне:

Маслото се разтопява и към него се добавя киселото мляко (предварително разбъркано със сода) и яйцето. Овесените ядки се смилат и добавят. Сместа се разбърква и се добавя кокосото брашно докато се получи тесто. Размесва се и се оставя за малко в хладилник, за да се стегне. След това се разточва в кръг и се намазва с тахан или намачкан банан/тиква. Нареждат се парчета круши, ябълки, ягоди или други плодове по избор. Важно е да се остави свободно място отстрани, за да може да се завие. Пече се в предварително загрята фурна на около 170 градуса, за да може ябълките да омекнат, без да изгаря. Според фурната може да се наложи да промените градусите. Поръсва с канела и се разрязва внимателно.