Крамбъл барчета с боровинки и акай

Крамбъл барчета с боровинки и акай 

Продукти: 

  • Гранола микс (40гр) – добавете всякакви ядки и подправки според вкуса
  • Овесени ядки
  • 1 с.л краве масло или кокосово масло
  • 1 с.л кокосово брашно
  • Боровинки
  • Пудра от акай

Приготвяне:

Използвах готов гранола микс (40гр) (който получих в една от кутиите, за които се абонирам в Австралия). Съдържанието на микса е: семена (слънчогледово, тиквено, кафяво ленено, златно ленено, сусам), елда, ядки (бадеми, макадамия), кокос (стърготини и чипс), австралийски подправки (лайм (finger lime), лимонова мирта (Lemon Myrtle), австралийска акация (Wattleseed), Слива какаду (Kakadu Plum), Quandong, Слива Davidson, плод Riberry), сушени Инка Бери, цитрусова кора, кокосово масло). Съветвам ви да смесите овесени ядки с различни ядки, подправки и сушени плодове според личните си вкусове – колкото повече, толкова по-добре.

1 с.л краве или кокосово масло се разтапя и се смесва с овесените ядки и 1 с.л кокосово брашно. Зависи колко парчета искате да приготвите – аз направих 4 малки и използвах може би около 5 с.л овесени ядки общо. Разредих с малко вода (ядково мляко) докато се получи гъста смес, която може да се оформи като правоъгълник и изпекох за 15 минути. Отделих едно миниатюрно топче от сместа настрани. През това време сложих една чаша вода заедно с шепа боровинки (може да се заменят с други плодове) на котлона и бърках докато се получи сос. Добавих 1-2 с.л пудра от акай бери (може да се пропусне и да се увеличат плодове) докато водата почти изчезне. Извадих тавичката и полях внимателно основата със соса и натроших топчето, което бях заделила от сместа отгоре. Върнах във фурната за около 5-10 минути. Изчаках да се охлади напълно преди да разрежа. Може да се гарнира с топка кисело мляко или сладолед.