Крем с тиква и киноа

Продукти:

  • 100 г киноа
  • 200гр парчета тиква
  • 250мл бадемово мляко (или друг вид мляко)
  • 3 с.л. мед
  • 1 с.л. нишесте/агар-агар
  • 1 с.л чия
  • шепа ядки
  • шепа сушени плодове или фурми
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. какао
  • 1 ч.л. кокосови стърготини
  • 1 ч.л. ленено брашно
  • 1 ванилия

Приготвяне:

Сваряваме киноата във вода (в съотношение 1:2). През това време настъргваме тиквата и я слагаме заедно с прясното мляко в тенджера на бавен огън. Варим около 15 минути и добавяме нишестето, за да се свари или агар-агар (който ще желира/втвърди сместа повече).  Добавяме всички остали съставки, както и други на вкус. Разбъркваме добре и разпределяме в купички. Охлаждаме преди консумация. Може да декорирате с какао и други плодове.

DSC_3735