Мини десерт с маракуя

Мини десерт с маракуя

Продукти: 

  • Маракуя
  • Кашу
  • Сварена/печена тиква
  • Агар-агар

Приготвяне:

Вътрешността на маракуята се смесва с агар-агар и се изсипва на дъното на малка формичка и се прибира в хладилник докато се стегне. Шепа кашу се блендира с малко вода докато стане равномерна смес и се смесва с агар-агар. Изсипва се върху желирания слой маракуя и отново се прибира с хладилник. След като се стегне се добавя и намачкана тиква с агар-агар. Десертът има много интересен и балансиран вкус, тъй като маракуята е кисела, а тиквата сладка. Кашуто неутрализира перфектно и добавя плътност. Десертчето се обръща и вади от формичката след като се е стегнало добре.