Морковена торта Ани / Carrot Cake Annie

Морковена торта Ани

Продукти:

  • 2 чаши настъргани моркови
  • 1 и 1/2 чаша натрошено ленено семе
  • 1 ч.л. канела
  • 1/2 ч.л. бакплувер
  • 1/2 чаша разтопено краве масло
  • 1/2 чаша мед
  • 2 супени лъжици кокосово масло (може и да се пропусне)
  • 1 или 2 кофички заквасена сметана, цедено кисело мляко, извара или кокосов йогурт/мляко за веган вариант, може да се добави и пасиран банан, ягоди или друг плод, както и тахан

Приготвяне:

Морковите се настъргват. Добавя се натрошеното ленено семе, канелата, бакплувера. Медът се добавя към разтопените масла, за да се разтвори. Поставя се върху намазана с масло тавичка или върху хартия за печене (аз използвах форма за торта). В зависимост от диаметъра, блатът ще стане по-дебел. Пече се на 180 градуса за около 1 час.

След като изстине се намазва с 1 или 2 кофички заквасена сметана (може да се използва и друг вид крем) и се украсява по желание с плодове, натрошени какаови зърна и други.


Carrot Cake Annie

Products:

  • 2 cups crated carrots
  • 1 1/2 cup flax meal
  • 1 tsp cinnamon
  • 1/2 tsp baking powder
  • 1/2 cup melted ghee or home made butter
  • 1/2 cup home made honey
  • 2 tbsp coconut butter
  • 1 or 2 yoghurt pots (use thicker one like Skyr or swap for cottage cheese, coconut yoghurt/cream)
  • seasonal fruits and nuts for decoration

Preparation:

Grate the carrots. Add the flax meal, cinnamon and baking powder. Melt the butters and honey and add to the mixture. Stir well. Put the mixture in a cake pan after coating it with butter. Bake for about an hour at 180C.

Decorate with yoghurt, fruits and nuts.