Палачинки със сирене от кашу

Палачинки със сирене от кашу

Сирене от кашу/Cashew Cheese Сиренека е един от най-вкусните продукти, които съм си купувала! Дори да не сте веган, дайте му шанс, защото вкусът е наистина прекрасен! Толкова съм щастлива и горда, че това е български продукт! Прекрасно е за мазане, има лек кисел вкус заради пробиотичната закваска, супер леко е, независимо, че се прави от ядки. Безкрайно щастлива съм, че вече се продава в био магазина на съседната улица до нас. Мисля, че ще си го купувам всеки ден, защото досега единственият проблем беше, че се намира трудно във Варна 🙂

Представям ви и тези прекрасни палачинки със сирене от кашу и кайсии. Палачинките са с любимото ми кокосово брашно, което ги прави толкова пухкави. Намазани са с домашно масло, чийто аромат обожавам и са поръсени с хималайска сол (няма нищо по-вкусно от разтопено масло и сол! 🙂) ) Между палачинките има Сиренека, което започва да се топи от топлите палачинки и става още по-прекрасно. Кайсиите придават леко кисел и сладък вкус, защото сладко-солените комбинации са най-засищащи и за тялото, и за ума! Завършваме декорацията с печени лешници, които добавят полезни мазнини и са толкова вкусни! Печените лешници винаги ми напомнят на шоколад, защото като малка много обичах Милка с лешници. После осъзнах, че всъщност обичам лешниците, а не самия шоколад.

Дайте шанс на тези бързи и вкусни палачинки. Защото са толкова вкусни и полезни. Нямат нито една лоша съставка 🙂

Кой каза, че не можем да ядем палачинки всеки ден или че здравословното не е вкусно?

Продукти:

  • 2 яйца
  • 1 пакетче хуск (7гр)
  • 2 с.л кокосово брашно или мака
  • щипка сода
  • сирене от кашу Сиренека
  • кайсии
  • лешници или други ядки

Приготвяне:

Съставките за палачинките се разбъркват до получаване на хомогенна смес. Може да добавите намачкан банан или фурми за повече сладост. Пекат се малки палачинки на незалепващ тиган без мазнина и с капак, за да бухнат. Нареждат се една върху друга като куличка. Декорират се със сирене от кашу и кайсии. Сиренето от кашу има невероятен вкус, подходящо е за мазане и е перфектната добавка към палачинките. Може да намажете с малко домашно масло и да поръсите с хималайска сол за по-наситен вкус.  Също така може да се добави тахан, натрошени какаови зърна, конопени семена и т.н.

DSC_3718 copy DSC_3730 copy