Палачинкова торта за един

Палачинкова торта

Продукти: 

  • 2 яйца
  • Смляно ленено семе
  • Лъцижа овесени трици
  • Кисело мляко
  • Банан
  • Агар-агар
  • Ванилия
  • Замразени горски плодове

Приготвяне:

Замразени горски плодове се заливат с малко топла вода и се намачкват и към тях се добавя агар-агар (вижте опаковката му за точната пропорция). Сместа се изсипва на дъното на купичка и се оставя в хладилник. Разбъркват се яйцата, смляното ленено семе и овесените трици и се изпичат три или четири малки палачинки. В купа се намачква бананът, добавя се кисело мляко, ванилия или други вкусове като портокалови кори или кокосовои стърготини и агар-агар. Купичката от хладилника се вади (ако не се е стегнал слоят от желирани плодове, се изчаква още). Слага се част от крема и се редува палачинка с крем докато купичката се запълни. Наредих горски плодове по ръба на единия слой крем. Имах останала набъбнала чия от предния ден и я сложих като последен слой и “затворих” с последната палачинка. Оставих всичко в хладилник за една нощ и на сутринта обърнах. Получи се невероятна торта, тъй като блатовете (палачинките) попиват от крема преди да се е желирал. Много напомня на плодовата пита на сладкарница “Неделя”.