Розова тортичка

Розова тортичка

Продукти:

  • 1 яйце
  • 3 фурми
  • 1 с.л кокосово брашно
  • 1 с.л лимецово / ръжено брашно
  • щипка сода
  • вода / ядково мляко до получаване на консистенция на кексова смес

Крем:

  • 1/2 банан
  • шепа замразени горски плодове
  • бурбонска ванилия
  • 1 с.л бадемово брашно

Приготвяне:

Продуктите за блата се смесват и се изпичат в предварително загрята фурна на 180 градуса в малка формичка. Кремът се приготвя като всички продукти се блендират заедно. Блатът се разрязва на две и се намазва с малка част от крема, останалата част се слага върху втория блат. Декорира се с лимонови корички, тахан, ядки или друго по избор.

DSC_1615 copy