Ръжени бисквити

Ръжени бисквити

Продукти

  • 100 г ръжени ядки
  • 50г ядки (бадеми, лешници, кашу или други по избор)
  • 10 фурми (или други сушени плодове) (около 100гр)
  • 2-3 с.л ленено семе
  • няколко нарязани кайсии на парченца или други сезонни плодове
  • 1 ч.л канела (или какао, ако искате да се шоколадови)
  • 100мл течност по избор  (ядково мляко, чай, кафе, вода) (или до получаване на хомогенна смес)

Приготвяне

Ядките се смилат в кухненски робот на едро. Добавят се останалите съставки без овесените ядки. Смила се до получаване на еднородна смес. [Могат да се добавят други съставки според вкуса –  като мед, ванилия, кора от портокал/лимон, чия, сусам, кокос, парченца шоколад]

Добавят се овесените ядки и се разбърква до пълното поемане на водата.

Върху хартия за печене, с ръце се оформят топчета, които се прискат като бисквити. Поръсват се с какаови зърна, конопено семе, пчелен прашец или друго по избор.

Пекат се в предварително загрята фурна на 150 градуса за 50 минути.

DSC_9064 DSC_9057 DSC_9053