Тиквен сладкиш

Тиквен сладкиш

Продукти: 

  • 2-3 парчета сварена или печена тиква
  • 3 яйца
  • 5 с.л кокосово брашно
  • 3 с.л кисело мляко със щипка сода
  • 3 с.л Златно ленено семе
  • Цедено кисело мляко/Рикота/Кварк/Сметана/Извара/Кисело мляко
  • Тиква
  • Ягоди
  • Ядки

Приготвяне:

Намачкваме част от тиквата и пасираме всички съставки заедно. Изсипваме половината в тавичка за печене, а отгоре нареждаме останалата част от тиквата или друг сезонен плод. Допълваме с останалата смес и печем на 200 градуса до излизане на суха клечка. Изчакваме да изстине и разрязваме. Декорираме с пасиран млечен продукт по избор с тиква / ягоди или друг плод и декорираме с ядки.