Шоколадови палачинки с круша и жив шоколад

Шоколадови палачинки с круша

Продукти:

Приготвяне:

Съставките за палачинките се разбъркват до получаване на хомогенна смес. Може да добавите намачкан банан или фурми за повече сладост. Пекат се малки палачинки на незалепващ тиган без мазнина и с капак, за да бухнат. Може да добавите парчета круша в самата смес или между вече готовите палачинки. Нареждат се една върху друга като куличка. Декорират се с круши, парченца шоколад, какаови зърна и конопени семена. Може да се добави тахан, ядки по избор, пчелен прашец и т.н.

Шоколадът с мастиха има много специфичен вкус и би могъл да бъде заменен с друг по избор. Шоколадът съдържа какаови зърна Криоло, билков мед и мастиха и съм безкрайно щастлива, че го открих, защото е български, а и всички здравословни шоколади, които съм опитвала са били все с кокосова захар. Този е направен на температура под 42 градуса, за да се запазят всички свойства. Марката има 17 вида и определено препоръчвам

DSC_3928 copy DSC_3919 copy