Ягодова торта

Ягодова торта за рожден ден

Продукти:

  • 2 яйца
  • 2 с.л кокосово брашно
  • 1 намачкан банан
  • 2 пасирани фурми
  • щипка сода
  • Кокосов йогурт – около 100гр
  • 1 с.л кокосово брашно
  • 20гр пекан
  • 5-6 ягоди
  • ванилия
  • сушен хинап
  • ягоди

Приготвяне:

Смесете всички съставки за блатовете и изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса в малка кръгла формичка. Смесете съставките за крема и по желание добавете малко мед или друг подсладител. Разрежете вече изстиналите блатове на две или три. Поставете отново във формичката и намажете с крема. Може да сложите нарязани ягоди по ръба на формичката, за да получите ефекта от снимката. Тортата може да се охлажди леко във фризер, за да стегне. Но трябва да се извади от формичката и да се остави да се разтопи преди да се консумира, за да не е ледена. Може да се остави и в хладилник. Важното е кремът да се сгъсти достатъчно с кокосовото брашно, за да не се разтече.

Ако ще консумирате веднага след приготвянето, извадете блатовете от формичката и намажете внимателно с крема.

Декорира се с ягоди и сушен хинап или други добавки по избор.

DSC_2321 copy

DSC_2314 copy