Палачинки с ябълка и морков / Carrot and apple pancakes

Палачинки с ябълка и морков

Съставки:

  • 2/3 яйца
  • 1 ябълка
  • 1 морков
  • 1 с.л кокосово брашно
  • Щипка сода
  • Тахан
  • Ядки

Приготвяне:

Когато миналата седмица открих комбинацията на замразени горски плодове към банановата палачинка, реших, че това е най-вкусното нещо и само това ще ям. Днес отново се изненадвам от нова комбинация на вкусове – настъргана зелена ябълка и малък морков, 2/3 яйца, 1 лъжица кокосово брашно! Пекат се малки палачинки с капак. Декорирах с тахан от кашу, орехи и годжи бери ❤️🥞

Таханите са може би най-големият ми fear food и дълго време избягвах да си купувам от страх, че ще го ям с лъжицата и после ще изпитвам вина. Сега отново се предизвиквам – страхът трябва да се опитомява, нали? Много е трудно човек да се научи да се наслаждава – да не се храним с бързина, а да усещаме храната и да й се наслаждаваме. Да осъзнаем, че храна ще има и утре и не е нужно да се живее на принципа “без едно мога, с едно не”. Процесът е дълъг, особено когато си измъчвал тялото си и си се ограничавал, гладът и желанието за голямо количество са оправдани – тялото смята, че му е за последно.

Грижете се повече за ума и психиката си, отколкото за тялото, следвайки някакви принципи и разбирания. Здравият и щастлив ум води до здраво и щастливо тяло!


Carrot and apple pancakes

Ingredients:

  • 2/3 eggs
  • 1 apple
  • 1 carrot
  • 1 tbsp coconut flour
  • pinch of soda
  • Nut butter
  • Nuts

Directions: 

Last week I thought I found the perfect combination of flavours – banana and frozen forest berries (I’m so in love with the melting sweet and sour berries between the sweet banana) … so, after I stop dreaming about melting berries, I could tell you more about this batch – I grated a green apple 🍏 (sent all the way from Bulgaria to Scotland) and a small carrot 🥕. Then mixed them with two eggs and a tablespoon of coconut flour (+ a pinch of soda, of course) and some cinnamon (cus apples and cinnamon you know…). Then I baked mini pancakes in a pan with no oil and a lid – they turned out sooo fluffy! Then topped with cashew tahini by @meridianfoods, walnuts from @sainsburys and godji berries from a local Chinese shop. Tahinis are probably my biggest fear food and I used to avoid buying them for such a long time cus I feared I would eat the whole jar with a spoon and then feel guilty. But I am challenging myself again now – fears are to be tamed, right? It is very hard for a person to learn to enjoy food and not eat in a rash but rather enjoy and feel the food. to realise there will be food tomorrow as well and not to live according to “I’d rather have none than just one”. It is a long process especially when you tortured your body – the hunger is understandable as the body feels there would be no food tomorrow. Take care more of your mind and psychic rather than your body, following someone else’s guidance! A healthy mind will give you a healthy body 😊