Матча веган чийзкейк

Матча веган чийзкейк

Продукти 

  • 2 с.л гранола (използвах поридж 5 зърна 5 семена от Rude Health)
  • 5 сушени кайсии (домашно изсушени или без добавена захар)
  • Ядково мляко (използвах лешниково/оризово на The Bridge)
  • 100гр сирене от кашу Delishu
  • 1 банан
  • 4-5 лешника
  • 1 с.л (25гр) домашен мед
  • 1 ч.л матча (използвах Magchachà)

Приготвяне

Обичам експериментите и когато имам прекрасни продукти, се случват чудеса! Трябва да се наслаждаваме на храната, а не да се страхуваме от нея, нали? Неяденето на захар и “чистото” хранене” не означават, че не можем да хапваме десерти, особено когато са здравословни, вкусни и красиви!

Представям ви матча веган чийзкейк!

За основата миксирайте 2 с.л гранола (овесени ядки с добавка от ядки, сушени плодове и т.н.). Използвах готовия микс поридж 5 зърна 5 семена от Rude Health (овесени ядки, джъмбо овес, овесени брашно, ечемичен флейк, ръжен флейк, златно ленено семе, ленено семе, тиквени семена, слънчогледови семена, макови семена, флейкс от елда, флейкс от киноа). Добавете 4-5 сушени кайсии или други сушени плодове по избор – избрах кайсии, защото умишлено търсех леко киселия вкус, който да е противоположен на сладкия крем на чийзкейка, но може да сложите фурми или сливи, ако обичате наситено сладък вкус. Кайсиите, които сложих са домашни и сушени във фурната (благодаря ти, мамо!). Разредете с ядково мляко – използвах лешниково мляко на The Bridge – (изворна вода, италиански ориз (17%), лешникова паста (3%), концентриран ябълков сок, слънчогледово олио, шафраново олио, морска сол). Изпечете в малка формичка докато се стегне и спре да лепне.

За крема: блендирайте 100 сирене от кашу Delishu ( сурово кашу, кокосово масло, хималайска сол, питейна вода, естествена пробиотична закваска ). Успешно може да замените с предварително накиснато кашу или кокосово мляко, но тук бонусът е и пробиотичната закваска, която носи само ползи на тялото ни, благодарение на добрите бактерии. Добавете 1 баба и 1 с.л домашен пчелен мед. Може да подсладите и с друго по избор – кленов сироп, агаве и т.н. Блендирайте всичко и изсипете половината от сместа върху изстиналата вече основа. Добавете 1 ч.л матча – използвах Magchachà– това е първият български бранд матча! Матчата съдържа огромни количества витамин С, фибри, калий, калций, желязо, протеини и антиоксиданти. Блендирайте отново и изсипете върху другия пласт. Охладете докато се стегне. Декорирайте с матча и лешници.

Вкусът на това малко бижу е невероятен – лек, сладък и вкусен, а здравословните ползи са много – пробиотици, витамини (благодарим ти, матча!), ядки … и само истински и полезни съставки!

Благодаря на Magchachà и Delishu за възможността да използвам продуктите им и да създавам такива чудеса! Прекрасни сте!

DSC_9633 copy DSC_9635 copy