Тиквени палачинки с шипков мармалад / Pumpkin pancakes with Rosehip jam

Резолюциите ми за 2018 са простички – да бъда по-себе си, да бъда повече в настоящия момент, да не бързам, да не препускам винаги за нещо и някого, да не живея с миналото, преживявайки стари неща, да не живея само в бъдещето, броейки дните до някакво събитие, а да бъда тук и сега. Бавно, щастливо и със себе си. Наслаждайки се на всеки миг, възползвайки се от всяка ситуация, живейки. Просто ей така, защото животът е прекрасен.

Защото животът не е колко сме преяли на Коледа и колко трябва да стоим гладни и да тренираме. Животът не е колко сме стресирани от изпитите, от които уж зависи бъдещето ни. Животът не е кой, какво, за кого е казал. Животът не е колко калории е тази пица, а е всичко, което се случва между тези неща. Всички емоции, всички моменти, всички преживявани и най-вече всички чувства.

И точно защото животът не е за броене на калории и обсебване от храна, ви преставям тези прекрасни палачинки. Комбинацията от шипков мармалад с нотките на солен карамел и допълнителната сладост от сушените плодове създава една чудесна комбинация!

[ Повече по темата ]

Тиквени палачинки с шипков мармалад

Съставки:

  • 2 яйца
  • 1 парче печена тиква (около 200гр)
  • 2 с.л кокосово брашно (или смляно ленено семе)
  • Щипка бакплувер
  • Канела

Декорация:

Приготвяне:

Намачкайте тиквата (предварително изпечена на фурна) с вилица и добавете 2 яйца, 2 с.л кокосово брашно, канела и щипка сода. Изпечете малки палачинки в незалепващ тиган. Добавете масло (краве или кокосово) при нужда, за да не залепват. Намажете част от палачинките с шипковия мармалад на Хармоника без захар, сушени плодове по избор (използвах череши), конопено семе и кокосов чипс. Добавете ядки или друг топинг по избор 🙂

Последвайте ме:

Youtube
Facebook
Instagram

Блог (личен блог, където всяка седмица опитвам нов продукт)
Facebook (личен)
Instagram (личен)

My 2018 resolutions are simple – to be myself more, to be in the present moment, to not hurry that much, to not chase something and someone all the time, to not live with the past, reliving old memories, to not live in the future, counting the days towards a certain event but to be here and now. Slowly, happily and with myself. Enjoying every moment, using every situation, living. Just like that – because life is wonderful!

Because life is not how much we ate during the holidays or how hungry we should stay and how. much we should train. Life is not about how stressed we are from the exams, on which allegedly our future depends. Life is not who said what about whom. Life is not how many calories this pizza is but is everything that happens in between those. All the emotions, all the moments, all the experiences and most of all – all the feelings.

And just because life is not about counting calories and obsessing over food, I present you those yummy pancakes. The combination of rosehip jam and the flavours of the salted caramel in the combination with the sweetness of the dried fruits creates a magnificent combo!  

[More on the topic ]

Pumpkin pancakes with Rosehip jam

Ingredients:

  • 2 eggs
  • 1 piece of roasted pumpkin (around 200g)
  • 2 tbsp coconut flour (or flax meal)
  • Pinch of soda
  • Cinnamon

Декорация:

Directions:

Mash the pumpkin (previously oven roasted) with a fork and add 2 eggs, 2 tbsp. coconut flour, a pinch of soda and cinnamon and mix well. Bake small pancakes in a non-sticking pan. Add butter if needed. Decorate with the reship jam by Harmonica, which is with no added sugars, dried fruits (with no added sugar or syrups), hemp seeds and the coconut chips. You may also add nuts or other toppings of choice. 🙂

 

enjoy xx

Follow me:

Youtube
Facebook
Instagram

Blog (personal, where I try new products each week)
Facebook (personal)
Instagram (personal)