Бонбони Рафаело / Rafaello bonbons

Бонбони Рафаело

Продукти:

  • 100 гр фино смлени бадеми / кашу + още 15-20бр
  • 70 гр. кокосови стърготини +30гр за овалване
  • щипка сол
  • 3 с.л. мед
  • 2 с.л. лимонов сок, прясно изцеден
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 40 гр. кокосово масло, разтопено на водна баня

Приготвяне:

Смесете сухите съставки и разбъркайте добре. Към тях прибавете мокрите и разбъркайте до хомогенна смес. От сместа оформете топчета с големината на малък орех. Сложете бадем вътре и оваляйте в кокосови стърготини. Оставете в хладилник, за да се стегнат.

Получават се около 16 бонбона (зависи от големината)

Цялата рецепта:
Калории: 1900kcal
Протеин: 30.7 гр
Мазнини: 165 гр
Въглехидрати: 98.8 гр
– захари: 63.7 гр
– фибри: 29.2

1 бонбон (ако са 16):
Калории: 118kcal
Протеин: 1.9 гр
Мазнини: 10.3 гр
Въглехидрати: 6.2 гр
– захари: 4 гр
– фибри: 1.8 гр

DSC_0494 DSC_0486 DSC_0495 DSC_0492