Есенна супа / Autumn soup

Есенна супа

Съставки:

  • 1 сладък картоф
  • 2 моркова
  • 1 голяма глава лук
  • Броколи – няколко розички
  • Брюква / Жълта ряпа – няколко парчета
  • 1 ч.л гхи
  • Подправки на вкус (шарена сол, мащерка, босилек, риган, чили и др.)

Приготвяне:

Зеленчуците се сваряват и се пасират. Добавя се 1 ч.л гхи и подправки по желание. Декорира се със семена (сусам, мак, слънчогледови семки и т.н.). На снимката има и чипс от кейл с цвекло и ацерола (кейл, слънчогледови семки, елда, зехтин, сурово пресовано слънчогледово масло, моркови, сок от лайм, хранителна мая, прах от цвекло, ацерола, хималайска кристална сол).

Топло ми е на душата 🍵💚

Навън вали. Мрачно е. Есен е. Зима е. Ноември е.
А аз си топля душата с тази ароматна супа!


Autumn soup

Ingredients:

  • 1 sweet potato
  • 2 carrots
  • 1 onion
  • Broccoli – a few florets
  • Swede – a few pieces
  • 1 tsp ghee
  • Herbs of choice (oregano, basil, thyme, chilli etc)

Directions:

Boil the vegetables and blend together until smooth. Add 1 tsp ghee and herbs of choice. In the photos, there is kale chips with beetroot and acerola on top of the soup (curly kale, sunflower seeds, buckwheat, olive oil, cold-pressed, raw sunflower oil, carrots, lime juice, deactivated nutritional yeast, beetroot powder, acerola, Himalayan crystal salt)

My soul is warm 🍵💚

It is raining outside. It is dark. It is autumn. It is winter. It is November.
And I am warming up my soul with this aromatic soup!