Обичате ли сурови торти? А, шоколад? Тази е много бърза и съставките са малко. Използвах черния шоколад с джинджифил на Verve, защото има много хубав аромат на лимон. Разбира се, всеки друг, който имате вкъщи ще свърши работа. Тортата не е много тежка като повечето сурови, защото кремът не е от кашу 😉 подходяща е за новогодишната трапеза и е много ефектна.
Суровите торти са не само вкусни, но и полезни, тъй като ни предоставят полезни мазнини и засищат за дълго.
Този път ви показвам торта, която не е с крем от кашу, а е с кокосов крем. А, защо да консумираме кокос? Само някои от ползите му са:
- наричан е “храна на Боговете” … това казва достатъчно само по себе си 😉
- съдържа полезни мазнини
- съдържа витамин С, калций, магнезий, фосфор и още много полезни съставки
Шоколадът на Verve, който използвах, се произвежда в България и е с джинджифил (както и техните чайове). Ако използвате друг шоколад ви съветвам да изберете максимално качествен с високо съдържание на какао. Ако изберете 100% какаова маса, добавете подсладител по избор като кленов сироп или мед.
И за да е по-нагледно, съм подготвила и кратко видео как приготвям тортата:
– постът не е спонсориран // шоколадът на Verve ми е предоставен за тест, но всички мнения се базират на лични впечатления –