Отдавна си мечтаех за такава торта – с пандишпанов, много сочен блат и супер лек и ванилов крем. Със семпла и чиста декорация. И стана. Супер бързо. Супер лесно. Една от най-добрите торти и рецепти, които съм правила!
Сладките неща са нещо, от което няма нужда да бягаме. Има нужда да ги опитомяваме. И да им се наслаждаваме. Да сме напълно тук и сега. Напълно доволни, щастливи и обичащи. Обичащи себе си, храната, момента, енергията, вкусовете. Да ги зареждаме с позитиви, а не негативни емоции.
Невероятната ванилова торта е със супер малко съставки – блатове от домашни яйца, лимецово брашно, кокосова захар или мусковадо, напоени с плодов сок и крем от маскарпоне, бял веган шоколад и много, ама много бурбонска ванилия.
Истинска наслада за небцето, обещавам ви. А, във видеото по-горе може да видите подробно процеса по приготвяне, което ще ви улесни доста.
9 коментара
Здравейте, колко е 170 гр. брашно от лимец?
Ами може би 1 чаша, но зависи и от размера.. малко е трудно да преценя така 🙁
Колко диаметра е ринга?
20 см 🙂
Изглежда страхотно!Ще се пробвам.Само да попотам не е ли много като количество кокосовата захар?Проблем ли ще е ако добавя само 150гр. Или мога и по-малко количество?
Ще стане със 150, но пропорцията е такава заради самия пандишпанов блат – това е класическата пропорция. Може и да не бухне достатъчно добре или да има по-яйчен вкус, но би трябвало да стане и с по-малко.
Здравейте! Рецептата е супер, вкусът също беше невероятен. Но за съжаление при мен бухна в печката и после спадна, като отворих да проверя дали се е опекла достатъчно. Имам съмнения, че може и да съм сложила по-малко захар. Но много благодаря за прекрасната рецепта, ще пробвам я пак!
Радвам се, че се е получила добре! Важно е да се разбият и смесят правилно белтъците и жълтъците. И също не е препоръчително да се отваря за дълго и често при печенето, точно за да не спада. Но по-важното е, че е станала вкусна!
Ако искам да сложа какао/рожков в блатовете, трябва ли да намаля количеството на брашното? Също така, мога ли да заменя с брашно от спелта?