Да закусваш с торта е страхотно, нали? 🍰 В stories споменах, че ще ви разкажа защо се вълнувам така много….причината е, че дълго време сама се ограничавах и смятах, че денят ми е започнал “не добре”, ако закуската ми не е яйца под някаква форма. Някак си се стресирах за всяко хранене през деня след това. Дълго време хем ми се искаше да мога и аз като “останалите” да ям торта, когато си поискам, хем съзнанието ми ме ограничаваше, че няма смисъл, че не е здравословна, че защо ми е сега тази торта като мога да ям друго и така нататък..и така нататък…Ако някога са ви обвземали такива мисли, значи много добре знаете за какво говоря. Винаги виждах десертите и “повечето ядене” вечер, но не и сутрин.
Какво обаче означава една торта за закуска? Напрежение, вина и съжаление или щастие, вкус и най-накрая споделяне на закуската с любим човек? Което вие решите…а, какво може да й е “вредно” на една домашна торта? Нищичко!Рецептата за тази омбре торта е на Михаела Белорешка, която въпреки че не познавам, обожавам. Вдъхновява ме ежедневно с рецептите си, а като “порасна голяма” искам да се занимавам като нея с кулинарна фотография и да създавам такива красоти 💕
Рецептата, разбира се, промених поради наличните продукти и измених така че да й придам мой почерк 😋