4-ти ноември 2015. Денят, в който започнах да снимам първия си документален филм и реших да спра да консумирам захар за 1 месец, правейки си експеримент. 3 години и 4000 гледания на видеото по-късно, приготвянето и снимането на десерти е любимото ми хоби. Светът на храненето и кулинарията е необятен и много интересен. Въпреки че много пъти съм се губила по пътя, изпадайки в крайности. Въпреки че много пъти съм забравяла как да изпитвам удоволствие от храната и съм го заменяла със страх. Въпреки че много пъти съм използвала храната като защита и бягство от собствените си емоции и мисли. Въпреки…
Въпреки това, този документален филм постави началото на едно вълнуващо приключение – приключение към самата мен. Защото препятствията, през които човек минава, оформяйки собствените си ценности, са безценни и необходими. Защото когато намериш сила вътре в себе си и когато осъзнаеш, че най-лошите тирани, които ще срещнеш в живота си, са собствените ти мисли и ти си единственият, който може да се пребори с тях, то тогава се случват чудеса.
Sugar Free беше моето начало на едно креативно приключение. Приключение, което ме кара да се събуждам с поредната идея какво да си приготвя за закуска, как да го аранжирам и снимам. Приключение, което постави началото на този блог – моето любимо място за изразяване. Днес празнувам тези 3 години, в които преминах през всички възможни крайности, които обаче по един или друг начин бяха необходими.
Празнувам тези 3 години, гледайки отново този филм и приготвяйки поредния вкусен десерт. Кой каза, че здравословното не може да е вкусно, полезно и красиво?
Ето го и документалният филм: