4-ти ноември 2015. Денят, в който започнах да снимам първия си документален филм и реших да спра да консумирам захар за 1 месец, правейки си експеримент. 2 години и 2000 гледания на видеото по-късно, приготвянето и снимането на десерти без захар е любимото ми хоби. Светът на храненето и кулинарията е необятен и много интересен. Въпреки че много пъти съм се губила по пътя, изпадайки в крайности.
Въпреки че много пъти съм забравяла как да изпитвам удоволствие от храната, а не страх. Въпреки че много пъти съм използвала храната като защита и бягство от собствените си емоции и мисли. Въпреки…
Въпреки това, този документален филм постави началото на едно вълнуващо приключение – приключение към самата мен. Защото препятствията, през които човек минава, оформяйки собствените си ценности, са безценни и необходими. Препятствия, които те събарят, които те обезкуражават, но които те карат да станеш и да продължиш. Защото когато намериш сила вътре в себе си и когато осъзнаеш, че най-лошите тирани, които ще срещнеш в живота си, са собствените ти мисли и ти си единственият, който може да се пребори с тях, то тогава се случват чудеса.
Животът е необятен и наистина е лесно да се пуснем по течението, живейки рутинно и еднобразно, но в крайна сметка само и единствено ние самите можем да се направим щастливи.
Sugar Free беше моето начало на едно креативно приключение. Приключение, което ме кара да се събуждам с поредната идея какво да си приготвя за закуска, как да го аранжирам и снимам. Приключение, което постави началото на този блог – моето любимо място за изразяване 2 години, в които от човек, който всеки ден постоянно консумираше пакетирани десерти и винаги имаше място за десерт в ресторант, се превърнах в човек, който се наслаждава безкрайно на вкуса на плодовете. Човек, който обожава да готви и да експериментира, търсейки нови и нови комбинации. Човек, който използва плодове, мед и фурми за подслаждане и за който сладкото не е необходимост, за да преживее деня или да запълни някаква липса. Човек, който се наслаждава на истинския вкус на храната.
Днес празнувам тези 2 години, в които преминах през всички възможни крайности, които обаче по един или друг начин бяха необходими.
Празнувам тези 2 години, гледайки отново този филм и приготвяйки поредния вкусен десерт без захар. Кой каза, че здравословното не може да е вкусно, полезно и красиво?
Ето го и документалният филм: