Представям ви още една рецепта за палачинки с кафе. Препоръчвам да погледнете и основната рецепта за бананови палачинки преди да започнете 🙂
За шоколадовата декорация: използвах този, който е подсладен със якон. Може да си направите сами течен шоколад или да си купите шоколад, подсладен с естествени захари (а не преработена тръстикова захар). Препоръчвам на Loving Earth или тези, които може да намерите в България – Surovital (подсладен със захар от цветове на кокос) или Pana Chocolate (подсладен с агаве) . Или може да изберете марка като Гайо, която е българска и използва сурова тръстикова захар – без добавки и консерванти! В българските био магазини (и дори вериги като Метро, Билла и т.н.) вече има голям избор от сурови, здравословни шоколади без соев лецитин, често с подсладители, различни от захар и т.н. Експериментирайте!
А във Великобритания има още по-голям избор, например любимите ми Loving Earth – техният шоколад “солен карамел” е невероятен, а съставките са: органично върджин какаово масло, фейър трейд органичен изпазен кокосов нектар, органично сурово кашу, органичен кокос.