8,5K
С тази красива и цветна торта отбелязвам 8-ми март и чакам пролетта с нетърпение. Днес празнуваме всички невероятни жени и съм изумена от силата, красотата и борбеността, които се крият зад една жена. Днес празнуваме женската енергия и ми е толкова хубаво и цветно.
Представям ви и новия сайт на Healthylicious, в който може да откриете не само много рецепти, подредени в различни категории, но и разнообразни статии и полезна информация. Ще се радвам да ми споделите дали новият сайт ви се струва функционален и какво друго бихте искали да видите?
А, сега за тортата…
Когато бях малка и даже до преди 6-7 години най-любимата ми торта беше плодовата пита на сладкарница Неделя. Винаги съм била отбор плодови и ванилови торти, а не шоколадови. Още помня мекия блат, много плътния крем и стабилния слой желирани плодове отгоре.
Отдавна си мисля да я приготвя и най-накрая това се случи. Много исках не само веган и да е подходяща за постите, но и да опитам да е без глутен. Това малко ме затрудни, но след няколко опита, мисля, че се получи доста добър краен резултат.
Тортата е много лека, а кремът изключително пухкав. Перфектен е и за самостоятелен десерт.
Ето и още един вариант на тортата – с друга плодова декорация 🙂
- веган100%
- без глутен100%
- здравословна100%
8 коментара
Здравейте, форма за торта с какъв диаметър сте използвали? Благодаря
20 см
Здравей! Би ли ми препоръчала начин за заместване на агар-агар с желатин и начин за процедиране? Благодаря предварително!
По 1 пакетче желатин за крема и за плодовия слой 🙂 Желатинът се смесва с малко вода, 3-4 с.л и набъбва за около минута. След това се разтопява на котлон или просто се затопля, за да се разтопи. Добавя се към крема 🙂
Здравей Ани! Страхотна рецепта! Чудя се дали бих могла да заместя кокосовото мляко за крема с маскарпоне. Би ли се получило също толкова успешно?
Благодаря предварително! 🙂
Хей! Да, ще се получи със сигурност 🙂
Привет! Поредната великолепна торта :))))
При мен се получи малко обърквация – не знаех, че агар-агар трябва да кипне преди да се добави, и съответно при първи опит кремът не стегна. 🙂 Дори за по-сигурен опит, в бъдеще бих стоплила в самото начало цялото количество крем на котлона 🙂
На втори опит се получи (целият крем, в консистенция на супа, върнах на котлона, където изчаках за заври и изсипах отново върху блата). Стегна за по-малко от час 🙂
Споменавам го, защото може да е от полза на някого 🙂
Но както винаги, стане ли дума за торти и десерти, идвам да търся тук. Благодаря, Ани!
Много, много благодаря!! Аз честно казано много по-често използвам желатин, защото съм му хванала цаката, а агарът ме обърква точно като теб 😀 Благодаря за споделянето, дано да е полезно!!!