Много обичам веган кухнята и смятам, че е прекрасен начин да се включат повече растителни продукти в храненето ни. Обожавам зеленчуци, плодове и всичко растително и често експериментирам. Последната седмица непланирано с А. бяхме вегани – не го наричам точно пост, защото постите всъщност никак не са само диета (ограничаване на животинските храни), а са време за смирение, прощаване, пречистване – главно духовно, а телесното е бонус. Именно заради това не бих го нарекла пост. Той е нещо много по-сериозно, много по-лично, много повече нещо, което да направиш сам със себе си и психиката си. Да изключиш месото не е трудно, трудно е да изключиш всичко останало от съзнанието си – което няма място там. Именно заради това няма да агитирам, проповядвам или убеждавам някого – за мен това е по-скоро време за пролетно пречистване и олекотяване на организма и най-вече възможност да разнообразя храненето си и да експериментирам в кухнята.
Стига съм се отклонявала. Тези 10 дни не ми бяха трудни по никакъв начин, просто защото в ежедневието си консумирам главно яйца от „забранените“ продукти и морски дарове, които обаче са лесни за избягване. Млечни почти не ям така или иначе. Яйцата от друга страна са най-често срещаният компонент в закуската. Пътуването до Азия допринесе за този плавен преход, тъй като там почти не съм яла яйца.
Търсейки интересни алтернативи на закуска, си направих тази интерпретация на любимата моя закуска с яйца, а именно царевичовки или оризовки с намачкано авокадо или домашна лютеничка без захар в случая с бъркани яйца, а този път с бъркано тофу, замаскирано като яйца.
Лесно, бързо и вкусно. Коя е любимата ви веган закуска и спазвалили ли сте постите?