Кокоските са от онези малки, вкусни хапки блаженство! Само с няколко съставки и много засищащи. Веган съвършенство. С кокосови стърготини и кокосово масло. И, разбира се, със завършек от черен, наситен шоколад.
Защо кокосът е нещо, което трябва да включваме в менюто си? Освен че е ВКУСЕН, вече знаете, че мазнините са супер супер полезни!
Днес разсъждавам над темата за това как човек винаги се себебичува и винаги има твърди високи очаквания към себе си. Ще ви дам много прост и глуповат пример, свързан с храната точно. Колко пъти, когато се опитвам да направя нещо, то не ми се получава и вместо това да ме мотивира и да искам да го правя отново и отново, за да го подобря, аз автоматично решавам, че за нищо не ставам, не мога да готвя, не мога нищо да правя, решавам, че ще изхвърля конкретната храна и следователно това се превръща в един кръговрат.
Започва точно от мисълта, че не мога да готвя, но тя бързо ескалира и се превръща в мисли, че не мога да правя още хиляди неща и накрая просто, че за нищо не ставам. Случвало ли ви се е?
Как се опитвам да се справя с това? Конкретно в моя пример с храната:
– полагам всички усилия да си кажа, че няма нужда да изхвърлям нищо, че мога да го превърна в друго и че нищо не е краят на света
– че това всъщност е възможност да науча нови неща – да видя къде точно е грешката, как мога да я подобря, да науча нещо ново за това как си взаимодействат съставките и т.н.
– това че този път нещо не е получило добре, не ме прави некадърна или неспособна, а е именно мотивация да ставаш по-добър
Как започнах да се справям по-лесно в тази ситуация? Когато се видях отстрани … когато аз бях наблюдаващия, а друг човек се напрягаше за същото нещо. В този момент, когато ти си този, който успокоява и казваш как “е, голяма работа”, осъзнаваш, че наистина е “голям работа”.
Всеки следващ момент е нова възможност да опиташ пак. Да си по-добър. Да си повече себе си. Да се бориш. И да опитваш. И пак. И пак. И пак. … докато се получи :))
– 1 – 5 МАЙ | ДЕСЕРТИ –
Сега обратно към тези кокоски 🥥
Черен шоколад | идеи
- 100% какаова маса *
- Chocoleya – шоколад с кокосова захар
- Тъмен шоколад Bett’r
- Vivani – 99% шоколад | 92% шоколад | 71% шоколад
- Benjamissiomo – имат много хубави аромати – като мента, роза и т.н
- Zido
* ако използвате 100% какаова маса, добавете подсладител, защото тя е леко горчива