Може би знаете, че обожавам да закусвам с яйца, но винаги се опитвам да ги разнообразявам и да не прекалявам съвсем с консумацията им. Тъй като всичко хубаво, в един момент може да стане прекалено. Дори е възможно тялото да развие лека непоносимост към храна, която консумираме твърде много. Не алергия или сериозна реакция, но самите ензими за разграждане на храната, се изразходват и съоветно не можем да преработим храната и да усвоим толкова добре полезни неща в нея. Така се появи и този веган омлет. В разнообразието.
Преди време експериментирах и с веган бърканите яйца, когато за няколко седмици спазвах постите. Много ги бях харесала, а сега реших да тествам и този омлет, който отдавна заглеждам.
Между другото наскоро видях, че може да се направи и веган пържено яйце с “белтък” от оризово брашно” и “жълтък” от тиква с хранителна мая. Пишете ми, ако искате да открия линка.
Връщам се към този омлет, който всъщност има една основна съставка – нахутено брашно и се получава много добре. Аз обичам да добавям и много подправки, като любимото ми е къри смес. И разбира се, мнооого зеленчуци. Това е най-важното, нали?
Точно в този ред на мисли, разсъждавам над това как доста често хората сме същества на рутината. Харесваме си един маршрут, харесваме си една закуска, харесваме си някакъв комфорт, който сами сме открили за себе си и се държим толкова здраво за него. В това от една страна няма нищо лошо, но от друга колкото повече го правим и затъваме в тази собствена рутина, толкова по-трудно после излизаме от нея и от зоната си на комфорт. Какво става, ако друго ни се наложи? Какво става, ако трябва да закусваме с друго, а не яйца? Ако друг трябва да готви, ако сме в чужбина … ако, ако, ако.
Тогава ни става трудно, напрягаме се, изнервяме се … и реално се самосаботираме. Много по-лесно би било да приучаваме ума и съзнанието си, че има и други начини освен любимата ни рутина. Тя е безкрайно важна, да, защото се организираме по-лесно и имаме някакъв “режим”. Но от друга страна е важно и да я “нарушаваме”, за да знаем, че излизането извън нея не е лошо.
Всичко това написах с цел да ви кажа, че е хубаво да разнообразявате. Че понякога различната закуска е важна, другият маршрут е важен и т.н.
Как излизате от зоната на комфорт?
Разгледайте най-новите eco-friendly продукти:
– 16 – 20 МАЙ | закуски –