Струфоли (struffoli) или медени топки е италианско (типично за Неапол) ястие, което буквално представлява пържени бухтички от сладко тесто, които се напояват с мед и се слепват като голяма кула, от която отчупваш.
Моят прочит е малко по-различен – използвах лимецово брашно, изпекох ги, а не ги изпържих и залях с най-вкусния мед за още полезни витамини и минерали към този изкушаващ десерт. Доста се забавлявах да опитам нещо напълно непознато за мен, въпреки че съм живяла в Италия.
Може да използвате код Ani10 за поръчки над 36 лв. в сайта на Пчелинъ – изключително много харесвам продуктите им и използвам меда за всичко. Всяка сутрин започвам с лъжичка пчелния елексир, който съдържа мед, прополис, пчелен прашец и пчелно млечице.