Дъвчащи и много, ама много пухкави малки сладки хапки? Всеки е опитвал маршмелоу като дете. Е, днес ви показвам, че има и здравословен вариант и то не само супер вкусен, но и наистина полезен!
Защо да включваме мед в храненето си? 🍯
бърз източник на енергия
антибактериално и антимикробно действие
помага за храносмилането – медът се смта за пребиотик, което означава, че “храни” добрите бактерии в червата ни
бори се срещу свободните радикали – съдържа антиоксиданти, които предпазват тялото от оксидативен стрес
противовъзпалителен – бори се срещу възпаленията в тялото
черният дроб създава гликоген от фруктоза и глюкоза, а медът съдържа добро съотношение
Използвам меда на Пчелинъ – може да използвате код Ani10 за 10% отстъпка при онлайн поръчки над 36 лв.
Маршмелоу
aneliyaganchevaДъвчащи и много, ама много пухкави малки сладки хапки? Всеки е опитвал маршмелоу като дете. Е, днес ви показвам, че има и…БонбониЗдравословен маршмелоуAmerican Принтирай
Порции: 15
Време за подготовка:
Време за готвене:
Хранителни факти за порция- калории- мазнини
Оценка 5.0/5
( 2 гласували )
Съставки
200 г мед ( може се замени с кленов сироп, агаве, сироп от фурми и т.н)
15 г желатин
40 мл вода
Приготвяне
Смесете желатина с водата в купа и разбъркайте добре. Оставете го, за да стегне и да стане като гъста смес
През това време загрейте подсладителя на ниска температура. Ако използвате течен подсладител го оставете почти да заври, а ако използвате мед, просто го загрейте (за да не губи полезните си свойства). Какъвто подсладител изберете, такъв вкус ще има маршмелоу!
Сместа, която ще използваме, трябва да е гореща в крайна сметка
Включете миксер на ниска степен и започнете да добавяте горещия сироп на тънка струйка към желатина като разбърквате
Увеличете степента и миксирайте, докато стане бяла и добре разбита смес (ще започне да се надига, все едно разбивате белтъци)
Изберете удобен съд - аз използвах малка тавичка и го намажете с кокосово масло
Поръсете с малко нишесте или брашно по избор - използвах тапиока, защото е фина, но може да използвате царевично нишесте, кокосово брашно и дори кокосова пудра захар. Целта е да не залепва, като вероятно ще стане и с хартия за печене
Изсипете добре разбитата смес и приберете в хладилник (там става по-бързо) или оставете на хладно
След няколко часа, сместа ще е стегнала. Поръсете и отгоре с малко нишесте, ако ви се струва, че лепне много. Извадете внимателно като първо срежете в края и след това си помогнете с шпатула. Обърнете и разрежете на хапки
Здравей! Аз съм Ани, на 29 години от град Варна. Сетифициртан хранителен терапевт към NTA, USA, а в момента се обучавам и за хранителен терапевт към ION, UK и те каня в моя вкусен свят. Зодия риби, мечтател и пътешественик по душа. Човек, който обича да създава и да твори ;)