Преди седмица ви показах как да си приготвим домашен маршмелоу само с две съставки – подсладител + желатин, като аз заложих на мед. Днес ви показвам един интересен и доста различен десерт, именно с маршмелоу.
Може би сте чували за s’more? Това е много популярна храна в САЩ за събирания покрай огън. Най-общо казано е леко разтопен маршмелоу с парченце шоколад между бисквити. S’more означава „some more“.
Рецептата днес е за s’more сладкиш – получава се много лепкав и мек десерт и ако обичате такъв тип текстура, определено ще ви хареса!
Този десерт е малко по-трудоемък, тъй като трябва да приготвите маршмелоу предварително, но бихте могли и да пропуснете тази стъпка – сладкишът може да се изпече и само с шоколадовите капки!