Сладолед! 🍦…все пак е лято, нали? Нищо че никак не се усеща като такова – сравнително често вали и е хладно и нещо сякаш е много различно?
Днес сладоледът е на основа кокосово мляко. Миналата година ви покажах вкус „солен карамел“, а сега е нещо сладко-кисело. Използвам сладкото от ревен, което му придава толкова много аромат!
Малко по-трудното на този сладолед е, че както при замразените банани е добре да са начупени, така и тук е добре кокосовото мляко да е предварително замразено във формички за лед, но пък дори да го замразите директно в кутия, пак се получава много добре. В рецептата ви разказвам повече за двата варианта.
Всичко, което ви е необходимо е 1 кен кокосово мляко. Кокосовото мляко в консерва е гъсто и плътно – то се различава много от млякото за пиене. Използвам само кокосово мляко 100% кокос, без добавени гуми и сгъстители.
В сайта може да откриете и идеи за:
➱ бананов сладолед
➱ черешов сладолед
➱ лимонов сладолед
➱ сладолед „солен карамел“
➱ протеинов сладолед
Сладолед с ревен
Съставки
- 1 кен кокосово мляко
- 3 с. л. мед кленов сироп, кокосов сироп или 1 банан
- сладко от ревен
Начин на приготвяне
Варианти
- За тази рецепта има няколко варианта, но най-оптимален и най-добра консистенция се получава, ако разпределите кокосовото мляко във форма за лед и го замразите. Така може да използвате и само част от млякото и да получите по-малка индивидуална порция сладолед.
- Друг вариант е директно да блендирате консерва кокосово мляко с подсладителя, да гo разпределите във форма, да сложите сладкото и да замразите всичко заедно – така също се получава, но след това отнема повече време, за да го сервирате, тъй като млякото стяга много и трябва да изчакте да се разтопи добре.