Една интересна рецепта, която открих в любимия Pinterest, но е много сполучлива. Нарича се chaffle … което идва от cheese waffle – кашкавалена гофрета. Идеята е за хрупкава гофрета с вкус на запечен сандвич. Рецептата е тип кето и е само с две-три съставки, макар че открих варианти и с повече.
за 1 гофрета:
➱ 1 яйце
➱ ≈20 г настърган твърд кашкавал или пък пармезан
➱ ≈20 г сирене (може да се пропусне)
Аз лично добавих куркума, защото не само има чуден цвят, но и е шампион по противовъзпалителни свойства 👌🏻
Идеята е да се настърже кашкавал, да се сложи част от него в гофретник, да се залее със сместа от разбъркано яйце и да се поръси отново отгоре. След като се запече, ефектът е точно на нещо хрупкаво.
Чудесно е в комбинацията с нещо свежо като краставичка и рукола 🥒🌿
Използвам млечните продукти на ферма Багри, които са от пасищно отглеждани животни & са овчи.
Кето гофрета
Съставки
- 1 бр яйце
- ≈20 г настърган твърд кашкавал или пък пармезан
- ≈20 г сирене може да се пропусне
Начин на приготвяне
- Настържете кашкавал и поставете 1/2 в гофретника
- Разбийте 1 яйце, като може да добавите крема сирене, сирене и подправки – аз слагам куркума
- Изсипете сместа върху кашкавала и поръсете с останала част
- Изпечете добре, за да се получи хрупкава коричка
2 коментара
[…] Гофрета без брашно само с 2 съставки […]
[…] Гофрета без брашно само с 2 съставки […]