Тези безглутенови бисквити с тиква са сочни и ароматни. Перфектни за есента, много лесни за приготвяне и изключително ароматни.
Идва сезонът на тиквата .. а какво по-хубаво от сезонни плодове и зеленчуци? Според проучвания, колкото повече видове плодове и зеленчуци консумираме, толкова по-разнообразна е чревната ни флора 🥗 Чрез тях си набявяме и необходимите фибри, както и разнообразие от микро и макронутриенти. „Яж дъгата“ важи с пълна сила 🌈
ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО #25плодовеИзеленчуци
Предизвиквам ви да включим над 25 различни плодове и зеленчуци през седмицата! 👩🏼🍳
🥑 За да се включите в ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО:
☆ записвайте си всеки ден плодовете и зеленчуците, които консумирате като се стремим да са поне над 20 различни вида за седмицата
☆ разбира се, ако приготвите нещо със сезонни продукти, ме отбележете в story или в пост като използвате таговете #ГотвясАни, #25плодовеИзеленчуци или #ЗдравословнотоЕВкусно, за да се вдъхновим взаимно 👩🏼🍳
Ще се радвам да се включите!
домашен микс подправки
Тиквени бисквити
Съставки
- 250 г тиква
- 150 г овесено брашно
- 50 г кокосова захар
- 60 г кокосово масло
- 1/2 ч. л. сода +
- 1 ч. л ябълков оцет
- 1/2 ч. л. сол
- 1 ч. л. микс подправки канела, кардамон, индийско орехче, бахар, карамфил
- 50 г шоколад или шоколадови капки
Начин на приготвяне
- Смесете всички съставки до хомогенна смес
- Добавете шоколадовите капки или натрошен шоколад
- Разбъркайте и оформете бисквитки
- Изпечете за 15 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса
- Охладете напълно
4 коментара
Здравейте!
Тиквата сварена ли е или сурова и настъргана?
Здравейте, тиквата е печена
Уникално вкусни бисквити
МОЖЕ ЛИ ЗАХАРТА ДА СЕ ЗАМЕНИ С МЕД?