Вкусна и лесна пица с блат от сладък картоф. Хрупкава & ароматна! Подходяща за всякакви топинги – от класическа пица Маргарита през пица със сирена и зеленчуци. С добавен колаген в блата за допълнителен протеин.
* използвам колагена от пасищни животни на Real Food – може да използвате код healthy5 за 5% отстъпка при поръчки от сайта на @realfood.bg // кодът важи и за студено пресованото масло от черен дроб от треска
Изпечете предварително сладък картоф като го сложите цял във фурната на 160-170 градуса за поне 40 минути и дори повече, най-често го правя от предната вечер и го използвам студен – така е по-лесен за оформяне
Намачкайте картофа и добавете брашното и подправките. Съвсем лесно се оформя тесто, което дори не е лепкаво
Върху хартия за печене оформете тънък блат с ръце
Изпечете в предварително загрята фурна на 150-160 градуса за около 15 минути
След това с помощта на дъска или чиния го обърнете. Върнете във фурната за около 10-тина минути, за да се запече и от другата страна
Добавете топинг по желание // във видеото използвам авокадо и домашно песто за намазване, артишок и няколко вида сирена: овчи кашкавал и сирене Багри + пармезан, каперси, както и рукола за свежест
Бележки
Не увеличавайте градусите на фурната, защото може да изгори бързо
Здравей! Аз съм Ани, на 29 години от град Варна. Сетифициртан хранителен терапевт към NTA, USA, а в момента се обучавам и за хранителен терапевт към ION, UK и те каня в моя вкусен свят. Зодия риби, мечтател и пътешественик по душа. Човек, който обича да създава и да твори ;)