Една чиния, изпълнена с много вкусове. Крехко патешко магре с хрупкава коричка, кремообразно и много свежо пюре от грах в комбинация с домашно сладко от череши без захар с канела и завършек от нар.
Пюрето от грах ми е много любима гарнитура, особено когато е домашно отгледан, тъй като е изключително крехък и вкусен.
За поредната година приготвяме различни видове сладко от без захар – 100% плодове, които пека. Черешите стават уникални с цяла пръчка канела в бурканчето. Струва си да опитате!
– тази рецепта е в партньорство с Parkmart Варна, като продуктите са ми предоставени от тях // мнението ми е изцяло базирано на лични впечатления и рецептите са предложени и приготвени от мен –
ВИЖ ТУК
Поръчай моята книга със 115 рецепти:
Кулинарна книга “С аромат на уют”
Запиши се в онлайн курс по хранене:
Патешко магре с пюре от грах
Съставки
- 2 бг патешко магре
- 200 г г замразен / пресен грах
- 2 с. л. масло
- 1 ч. л. сол
- ½ ч. л. черен пипер
- сладко от боровинки или друго по избор
- нар за декорация
Начин на приготвяне
- Задушете граха на тиган с вода – отнема около 10-15 минути, но зависи от самия грах – гответе до готовност (меки зрънца)
- Премахнете течността и блендирайте с масло, сол и черен пипер до хомогенна смес
- С остър ножете направете разрези върху мазната част на патешките гърди – първо по диагонал на едната страна, а след това перпендикулярно, така че да се получат квадратчета или ромбчета
- Поръсете със сол и черен пипер
- Загрейте добре тиган и изпечете от двете страни по 3-4 минути
- Преместете патешкото в тавичка или друг съд и допечете в предварително загрята фурна на 200 градуса
- Изпечете за около 8-10 минути
- След като го извадите, поставете върху салфетки, за да поемат излишната мазнина и да се охладят леко
- Нарежете с остър нож на тънки ленти
- Декорирайте чиния със сладкото, добавете няколко лъжици от пюрето и поставете парчетата месо
- Декорирайте с нар или свежи подправки за цвят