Есента е тук! При нас вече застудя, а това означава само едно … време е за топли и ароматни, есенни храни. Една от първите ми асоциации винаги е била ЯБЪЛКИ! Втората е тиква, но за тях има време. Не мисля, че има нещо по-хубаво от есенни, ароматни мъфини с вкус на ябълки и канела в компанията на чаша кафе или топъл чай. Ах … сякаш идеята да си стоя вкъщи ми звучи все по-хубаво!
За приготвянето на тези мъфини на помощ ми идва хартията за печене на Fino. Какво харесвам в нея ли и защо ви говоря за хартия за печене? Избирам тази, която е предварително нарязана, защото е изключително удобно и просто я слагам в тавата и пека. Не се занимавам да я режа и късам, което често е провал така или иначе.
Оказва се обаче, че е практична не само за печене, но и за други неща като форми за мъфини. Нарязвам един лист хартия на 4, оформям върху дъното на чаша, за да застане в правилната форма, след това поставям в самата форма за мъфини и изсипвам сместа.
Мъфините не просто се изпичат перфектно, но и най-накрая не залепват … като при обикновените формички. Или пък сместа е достатъчно добра 😉
Какво друго им е хубаво на тези мъфини ли? Перфектни са за училище или работа … защото все пак вече е септември и ние сме “обратно в играта”. Могат да се носят в кутия с храна или дори просто обвити в салфетка – няма да се развалят или да омекнат твърде много.
* публикацията е спонсорирана от Fino Bulgaria