Банановият хляб е абсолютна класика сред печивата. Въпреки че остава загадка защо се нарича хляб, а не кекс например, той е с наситен вкус на банани, преприлитащи се аромати и един карамелен нюанс, който не може да се обърка. Перфектна сутрешна или следобедна закуска е. Разбира се, моят прочит е здравословен и в рецептата присъстват лимецово брашно и кокосова захар. Представям ви здравословен бананов хляб!
Лятото добавяме сладолед към всичко, нали? 🍦 Мек и ароматен карамелов бананов хляб с топка здравословен сладолед? 🍌 Възможно е, да! Тези дни си мисля колко е важно да се предизвикваме и да излизаме извън зоната на комфорт. Храната не ни е враг, а е инструмент. Да си даваме най-доброто, но и да ни е вкусно и хубаво..и на тялото, и на душата 😋 Не робувайте на ограничения. Ако това да си “здравословен” означава да отказваш храна, да не участваш в социалния събирания, да ядеш винаги едни и същи “сигурни” храни…то тогава не просто не си здравословен, а дори си вредиш. Затова…отдай се на мига, позволи си да има други важни неща в живота, а не само кога, какво и по колко ще ядеш. Изяж парчето кекс, добави даже и сладолед. И бъди тук и сега…не в мислите дали си достатъчно добър 🙌🏻
– любимият ми здравословен сладолед е на Frudada. Вкусовете им включват малина, манго и маракуя, шоколад, фъстъчен солен карамел и бананов. Този път използвах соления карамел. Обожавам сладоледите им и не само са единствените на пазара, които са здравословни, но са и много вкусни! + това са веган и имат добавени пробиотици и са български :)) Какво повече да иска човек? –
9 коментара
[…] Пълната рецепта е тук: http://www.healthylicious.bg/banana-bread […]
Здравейте! Изпробвах рецептата за банановото хлебче и стана уникално вкусно! Само едно не ми стана ясно. Какъв е грамажът на една порция, тъй като пише, че се съдържат 210cKal? 🙂
Хей! Калориите са сметнати като целия хляб се разреже на 12 парчета и едно излиза 210 kcal :)) Не съм го мерила в грамаж, но на този принцип смятам калориите на всяка рецепта 🙂
Уникално вкусен!
Любим е на цялото семейство, даже сега е във фурната😁
БлагоДАРя!
Много се радвам и аз също благодаря!
Колко време се пече ? 🙂
Около час 🙂 В стъпките за приготвяне съм описала – добре е и да се покрие с хартия или фолио, за да не изгаря
Здравей, Ани,
Хлабът е страхотен. Използвах фурми и пекани вместо стафиди и орехи.
Много се радвам и благодаря за коментара!