Започвам великденската поредица за 2021 година с нещо интересно … великденски БАУНТИ яйца! Плътен кокосов вкус и шоколадова обвивка! Ммм! Вкусотия!
Великден означава семейни моменти, усмивки, истински емоции, време с най-близките ни… но и още нещо – вкусна храна! За Великден ви желая няколко прости неща – създайте си живот, който да е изпълнен с благодарност и истински, неподправени моменти. Бъдете щастливи със собствения си път и себе си.
На трапезата за Великден има няколко много класически неща – зелената салата с репички и варени яйца, агнешкото с дроб сарма и разбира се .. козунаците! Тази година ще ви представя няколко интересни рецепти (освен козуначените) и днес поставям началото с тези баунти великденски шоколадови яйца.
Съставки?
Мога ли да заменя нещо? – да, може да използвате някоя от тези две рецепти като база: баунти или кокосови барчета
Какъв шоколад да използвам? – може да погледнете този пост, където съм дала доста предложения за шоколад 🙂
Последвай ме и в Instagram за още интересни предложения и идеи!
2 коментара
Здравейте, благодаря за идеята. Не се справих с оформянето на яйце, затова минах на план Б – топче, като сложих бланширан лешник в средата (само това имах под ръка). A в сместа добавих още 2 супени лъжици оризов протеин (понеже ми се видя мн мокра) и тахан от кашу за плътност. Станаха мн вкусни!
Оо звучи чудесно идеята с лешника и тахана от кашу! Радвам се, че са се получили добре