Останаха броени дни до Великден, а днес е един от най-важните дни в Страстната седмица – Велики Четвъртък! Днес традицията повелява да се боядисват яйца. Една прекрасна традиция всъщност, която мисля, че тази година ще придобие още повече смисъл, тъй като сме си #вкъщи. След предложенията ми за великденски козунаци и кифлички, е време за още нещо тематично! Морковена тортааа! Но не каква да е, ами сурова, много здравословна и изключително вкусна! И то в персонален вариант – това са морковени мини тортички!
С морковената торта си имаме история. Още помня деня, в който миналата година във Флоренция се престраших да си поръчам истинска и хубава морковена торта в любимото си италианско кафе. Първата хапка беше предизвикателство, признавам. Тортата ми се струваше от страшните храни и беше важно да се предизвикам и да осъзная, че страшна храна няма – всичко е само в съзнанието ни. Напомням ви всичко това, защото знам, че празници като Великден могат да имат такова отражение върху психиката ни. А, сега за това малко и красиво изкушение (което може да приготвите и като цяла торта, разбира се).
Предизвикателството да приготвя нещо с ядки ми беше отправено от ядки Елит и разбира се, се съгласих, защото знаете, че не малко пъти съм споделяла колко са полезни мазнините от ядките. И най-вече от суровите. Полезни за хормоните, особено за момичетата :)) А, аз ви предизвиквам да преодолеете страха си от храните този Великден и да опитате нещо ново.
А, ако искате да ми се доверите и да изберете тези морковени мини тортички, ето и рецептата:
* рецептата е в партньортво с ядки Елит *