Приятно хапване с „тост“ с топящ се кашкавал. С тази тестяна и не особено балансирана храна, успяваме все пак да си набавим около 20г протеин (с използваното брашно и скир). Не бих казала, че не е нещо за всеки ден, но пък защо не понякога 🙂
За всички, които не консумират глутен, а искат нещо тестяно или пък за всички, които просто искат да опитат – получава се с всякакво брашно, опитвала съм със спелта, пълнозърнесто и т.н.
Брашното, което използвам е на Doves Farm и съдържа смес от ориз, картоф, тапиока, царевица и елда. Купувам го от Зоя и избирам точно това, защото няма добавена гума или друг сгъстител. Използвам го в различни рецепти вместо пшенично брашно.
Безглутенов тост с кашкавал
Съставки
- 60 г брашно безглутенов микс
- 80 г скир за повече протеин или кисело мляко
- щипка сол
- 40 г кашкавал
- масло за намазване на тигана препоръчвам чесново масло
Начин на приготвяне
- Смесете брашното, скира и солта
- С ръце оформете правоъгълник от тестото
- Сложете кашкавал
- Запечете на тиган, намазан с масло
Вижте видео рецептата: