Нахутената пица е нещо, което си приготвих за първи път преди няколко седмици, когато все още бях в Италия. Признавам, че Флоренция вече ми липсва. Атмосферата, свободата, духа на града, моята самостоятелност…доста неща в интерес на истината. Вчера отново си приготвих този вариант на пица и признавам – любим ми е.
Не бягам от стандартната, не търся обезателно безглутенов или нискокалоричен вариант, по-скоро експериментирам. Може би знаете, че обожавам истинска пица, но когато ми се яде такава с пухкав блат, качествен доматен сос и топяща се моцарела, залагам на изпитан ресторант. Още не съм овладяла тестото и втасвснето, въпреки че и там се уча 😋 нахутената пица се получи случайно. В началото никак не се разбирах с нахутеното брашно и не знаех какво да го правя. После обаче се появиха палачинките, гофретите…и как да пропусна пицата?! Стана толкова, ама толкова бързо. Парчетата не се разпадат и консистенцията е много добра всъщност 👌🏻 В крайна сметка имаме безглутенова и вкусна пица 🍕❤️
Кои са ви любимите топинги за пица?
1 коментар
[…] Нахутена пица […]