За твърдо тофу (firm както се казва), разбъркайте брашното със 120 мл вода. Добавете солта и куркумата (може и без нея, но дава цвят)
Сложете останалата вода (360мл) да заври
Добавете сместа към врящата вода и на слаб котлон гответе около 5 минути, като разбърквате с шпатула често – идеята е да се сгъсти
Прехвърлете в кутия или съд по избор, изчакайте да се охлади и приберете в хладилник
След като стегне (колкото повече стои, толкова повече стяга), малко вода ще се отдели, след това го нарежете на кубчета, овкусете и гответе като обикновено тофу
Здравей! Аз съм Ани, на 29 години от град Варна. Сетифициртан хранителен терапевт към NTA, USA, а в момента се обучавам и за хранителен терапевт към ION, UK и те каня в моя вкусен свят. Зодия риби, мечтател и пътешественик по душа. Човек, който обича да създава и да твори ;)