897
Тофу от нахут? Знаете ли, че тофу може да се направи от различни бобови & зърнени, не само соя.. да, дори от червена леща става.
Оригиналният метод е чрез накисване на нахут, но аз ви показвам по-мързелив вариант с брашно от нахут.
Рецептата е на Ela Vegan 🌿
Тофу от нахут
Тофу от нахут? Знаете ли, че тофу може да се направи от различни бобови & зърнени, не само соя.. да, дори от червена леща става.
Съставки
- 100 г брашно от нахут
- 120 мл вода
- 360 мл вода
- 1/2 ч. л. сол
- 1/2 ч. л. куркума по желание за цвят
Начин на приготвяне
- За твърдо тофу (firm както се казва), разбъркайте брашното със 120 мл вода. Добавете солта и куркумата (може и без нея, но дава цвят)
- Сложете останалата вода (360мл) да заври
- Добавете сместа към врящата вода и на слаб котлон гответе около 5 минути, като разбърквате с шпатула често – идеята е да се сгъсти
- Прехвърлете в кутия или съд по избор, изчакайте да се охлади и приберете в хладилник
- След като стегне (колкото повече стои, толкова повече стяга), малко вода ще се отдели, след това го нарежете на кубчета, овкусете и гответе като обикновено тофу
Подробности във видеото: