Дойде време за още една рецепта за този Великден. След козунаците и кифличките, морковената торта и курабийките, е време за шоколадови яйца! Много, много, много исках да ги направя във форма на яйца или поне кръгла, но нямах такава… а все пак #ОставамВкъщи, та използвах подръчни материали или иначе казано формичките на звезди, които имах. Те са силиконови и се оказаха доста удобни.
Идеята, на която се базирах бяха английските яйца Cadbury – знам, че те са с течен и кремообразен пълнеж, но концепцията ми бяха точно “жълтъка” и “белтъка” от яйцето. Пресъздадох ги в този суров, веган вариант с крем от кашу и цвят от куркума. Получиха се много добре и щяха да са още по-красиви и тематични в правилната форма.
Тези шоколадови яйца са нещо, което ще впечатли всеки на Великден и ако не ви се занимава да правите козунаци, определено тази рецепта е много лесна и бърза, а супер оригинална. Освен това е и само с полезни съставки -кашуто има полезни мазнини, заедно с шоколада, който пък спомага и за произвеждането на ендорфини. А, куркумата, дори в малки количества е супер полезна, защото има противовъзпалителни свойства и е една от най-лечебните билка, благодарение на съединението куркумин.
Предложения за черен шоколад:
- 100% какаова маса
- Тъмен шоколад Bett’r
- Vivani – 99% шоколад | 92% шоколад | 71% шоколад
- Benjamissiomo – имат много хубави аромати – като мента, роза и т.н
- Zido
Броят определено зависи от големината на формата 🙂