Завършвам поредицата за Великден с тези симпатични шоколадови яйца с пълнеж от кокосова сметана и домашно сладко от круши.
Как ги приготвих?
➱ използвах силиконови формички за яйца (поръчах си ги от произволен сайт в интернет, вероятно има и в магазин за домашни потреби)
➱ разтопих шоколад по избор на водна баня – темперирането е важно, така че внимавайте да не го прегорите
➱ разпределих във формичките и оставих да се охлади напълно
➱ внимателно извадих и напълних с добре охладена кокосова сметана (твърдата част от кен кокосово мляко // аз използвам от картонена кутия на Metro, тъй като ми харесва най-много на консистенция и вкус)
➱ поставих съвсем малко домашно сладко от круши, за да създам ефект “жълтък” – може да използвате всякакво оранжево сладко като кайсия или праскова
➱ за да слепите яйцата, е необходимо леко да нагреете единия край, за да започне да се топи и да залепне за другата част
Определено тези яйца са пипкави, но пък са супер ефектни!
Чакате ли Великден с нетърпение?