Наричам го коледен кекс 🎄🥮 коледен, защото е ароматен, портокалов, покрит със сняг…кекс, защото е лесен и бърз. А, има и бонус – шоколадов е! 🍫 … а, и веган! Перфектен за постите 😉 Съставките, разбира се, са лесни и аз винаги ги имам в шкафа. Много обичам лесни рецепти, а и най-важното – адаптивни. Може да замените голяма част от съставките с други и пак да получите чудесен разултат.
Коледен кекс
aneliyaganchevaНаричам го коледен кекс 🎄🥮 коледен, защото е ароматен, портокалов, покрит със сняг…кекс, защото е лесен и бърз. А, има и бонус…Десертиколеден кекс, постен, веган, шоколадов, European Принтирай
Порции: 12
Време за подготовка:
Време за готвене:
Хранителни факти за порция160 kcal калории3,4 гр мазнини
Оценка 5.0/5
( 2 гласували )
Съставки
200 г лимецово брашно
200 кокосова захар
30 г какао
200 мл ядково мляко + сока от 1 портокал
30 г кокосово масло или зехтин
1 ч.л. бакплувер
кората от 1 портокал
шипка сол
кокосово брашно за декорация
Приготвяне
Всичко се разбърква и пече във форма за кекс за около 30 минути или до суха клечка - зависи колко е голяма формата и колко стане висок кексът 😉 и това е! Поръсете с кокосово брашно за снежен ефект. Толкова бързо и лесно. Нека неделното печене започне още сега!
Ще чакам отзиви ❤️ хубава неделя ви желая и се усмихвайте повече!
Здравей! Аз съм Ани, на 29 години от град Варна. Сетифициртан хранителен терапевт към NTA, USA, а в момента се обучавам и за хранителен терапевт към ION, UK и те каня в моя вкусен свят. Зодия риби, мечтател и пътешественик по душа. Човек, който обича да създава и да твори ;)
Здравейте – по принцип същия грамаж, но в случая не съм сигурна, че рецептата би се получила с течен подсладител, защото консистенцията ще е друга. Но пък от друга страна не съм опитвала и може и да стане нещо 🙂
2 коментара
Благодаря за простичката, но чудесна рецепта! На колко мл/ч.ч ще се равнява приблизително 200 г захар, ако я заместим с кленов сироп?
Здравейте – по принцип същия грамаж, но в случая не съм сигурна, че рецептата би се получила с течен подсладител, защото консистенцията ще е друга. Но пък от друга страна не съм опитвала и може и да стане нещо 🙂