Лесни бисквитки с много канела, плътен аромат на меласа и мека сърцевина. Чудесни за празниците, но и не само!
За тези бисквитки добавям малко меласа за по-интересен вкус – може да се замни и с друг подсладител. Използвам безглутеново брашно, но отново, може да се използва и пшенично.
Брашното, което използвам е на Doves Farm и съдържа смес от ориз, картоф, тапиока, царевица и елда. Купувам го от Зоя и избирам точно това, защото няма добавена гума или друг сгъстител. Използвам го в различни рецепти вместо пшенично брашно.
Канелени бисквити с меласа
Съставки
- 250 г брашно по избор (използвам микс безглутеново)
- 100 г масло
- 120 г кокосова захар
- 30 г меласа
- 1 яйце
- 1 с. л. канела
- щипка сода
- щипка сол
- канела за поръсване
Начин на приготвяне
- Разбийте маслото, яйцето и захарта с миксер
- Добавете останалите съставки и разбъркайте
- Оставете тестото в хладилник за 30 минути
- Загрейте фурна на 150 градуса
- Оформете бисквитки и щедро поръсете с микс канела и захар
- Изпечете за 12 минути
- Охладете добре и се насладете
1 коментар
Здравейте, като ги пека леко мекички ли трябва да излезнат от фурната и да очаквам после да се втвърдят?