Въпреки че този десерт няма точни пропорции, се получи се страхотен вкус и невероятна плътност без да се разпада или да лепне. Доста е леко и приятно, но след няколко парченца вече се чувстваш заситен. Не е особено сладко и няма натрапчив вкус на шоколад изобщо – най-добре да се добавят няколко парченца плод по избор за още по-богат вкус и сладост.
Нямам много точни пропорции, но в малка тавичка (20х20) смесих сварен и намачкан сладък картоф, 3 яйца, 2 супени лъжици кисело мляко със сода, лъжица какао, лъжица смелени овесени ядки, смляно ленено семе и кокосово брашно на око докато се получи сравнително гъста смес.
Изпекох до готовност на 200 градуса и после смесих още от кокосовото брашно с кисело мляко докато се получи много гъста смес като мус и намазах отгоре. Оставих в хладилник и на сутринта нарязох.
Здравей! Аз съм Ани, на 29 години от град Варна. Сетифициртан хранителен терапевт към NTA, USA, а в момента се обучавам и за хранителен терапевт към ION, UK и те каня в моя вкусен свят. Зодия риби, мечтател и пътешественик по душа. Човек, който обича да създава и да твори ;)